Varje år under konferensen Offentlig Chef, mötesplatsen för landets offentliga chefer, delas priset ut till den ledare som bäst motsvarar de vinnande kriterierna.

För andra året i rad finns de två kategorier:
Årets offentliga chef och Årets nyskapande chef

Årets offentliga chef är tänkt att gynna och motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter.

Årets nyskapande chef är tänkt att prisa de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

Priserna är instiftade av Tidningen Offentliga Affärer och prisutdelningen sker under banketten på onsdagen den 13 mars.

Årets Offentlig Chef 2018

Steinunn Asgeirsdottir, Förvaltningschef, Patientnämnden Stockholms läns landsting

Steinunn har på kort tid förändrat Patientnämnden som tidigare varit en relativt anonym förvaltning och bidragit till att alla medarbetare känner stolthet och glädje för organisationen.  Steinunn kom in med enorm positivitet och med mål att marknadsföra patientnämnden genom att stärka varumärket inifrån och ut. Patienternas synpunkter prioriteras, de anställda trivs och har blivit goda kulturbärare som i sin tur leder till att patientnämndens varumärke har stärkts under Stienunns ledarskap.

Årets Nyskapande chef 2018

Peter Graf, VD, Tiohundra AB

Peter har modet att utmana en nästan cementerad struktur och styrning till att utvecklas mot nya innovativa mål. Med sitt kraftfulla engagemang, stora nyfikenhet och högsta arbetsglädje inspirerar han chefer och medarbetare att gå mot samma mål. Han har ett brinnande intresse för att utveckla framtidens hälso- & sjukvård och omsorg genom digitalisering. Han har under året tagit organisationen till nya höjder genom den s.k. Norrtäljemodellen.

Kommentera